Wat kan ik met de RDW kentekencheck?

by admin on / Auto

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/8/85/Skoda_Octavia_II_front.jpg

Een RDW kentekencheck is een handig middel om informatie over een in Nederland geregistreerd voertuig te achterhalen. Deze informatie kan handig zijn als je bijvoorbeeld een leuke auto op het oog hebt die je graag zou willen kopen, maar als je er niet zeker van bent of de auto wel zo betrouwbaar is als door de verkoper wordt gepresenteerd. Bij het RDW (de Rijksdienst voor het Wegverkeer) kan je op basis van het kenteken informatie opvragen over een auto. Hoe zo’n kentekencheck RDW voor een auto precies werkt, leggen we je hieronder uit.

Hoe werkt het checken van het kenteken bij het RDW?

Als je een kenteken wil checken bij het RDW is het belangrijk om te weten wat het laatst uitgegeven kenteken van de auto in kwestie is. Als de auto hiervoor een ander kenteken heeft gehad, maar nu een ander kenteken heeft, is het altijd belangrijk om de kentekencheck te doen op basis van het laatste kenteken dat voor deze auto geregistreerd staat bij het RDW. Het juiste kenteken voer je in bij de kentekencheck van het RDW, waarna je veel informatie te zien krijgt over het voertuig in kwestie. Welke informatie je te zien krijgt, lees je hieronder.

 

Wat krijg je te zien als je een RDW kentekencheck doet?

Als je een RDW kentekencheck uitvoert, krijg je een heleboel informatie te zien over de auto (of over de motor of bestelwagen; dit geldt voor alle voertuigen). Zo krijg je te zien welke schade een auto in het verleden gereden heeft en hoeveel eigenaren een auto heeft gehad. Deze informatie kan nuttig zijn voor jou, want een auto die veel schade gereden heeft kan jou in de toekomst een hoop geld kosten in de vorm van onderhoud en een auto die veel eigenaren heeft gehad, heeft vaak diverse gebreken waardoor eigenaren de auto snel weer door hebben verkocht. Als je de RDW kentekencheck doet, krijg je ook de juiste kilometerstand van het voertuig te zien. Dit is een manier om te controleren of de verkoper van het voertuig eerlijk is geweest over de tellerstand. Is dat niet het geval? Dan weet je dat de verkoper niet betrouwbaar is en is het beter om de auto niet aan te schaffen.

admin